top of page
Draw your line - Lege regel.png

Transport en Logistiek

Transport en logistiek-def.png

De arbeidsmarkt zijn wij!

Met jouw kwaliteiten pas je goed in de sector Transport en Logistiek. Graag vertellen we je meer over deze sector en de banen die je hier kunt vinden.

Hieronder vind je informatie maar ook korte filmpjes en interviews met mensen uit deze sector. Kijk goed naar alle verschillende beroepen en bedenk wat je aanspreekt. Als je weet welk beroep je leuk lijkt kun je een opleiding kiezen die daar bij past. Dan weet je waarvoor je het doet.

Informatie over de sector Transport en Logistiek

Hoe komen de spullen die je koopt van de fabriek bij jou terecht? Dat heeft alles met de sector Transport en Logistiek te maken. Het gaat namelijk over het proces van het verplaatsen van goederen van de ene naar de andere plek.

Er komt veel bij kijken en dat maakt het tot één van de meest dynamische sectoren van de wereld. Het omvat het plannen, organiseren, verpakken, verzenden, vervoeren en ontvangen van materialen over het land, het water en door de lucht. Het is de uitdaging om in zo min mogelijk tijd en met zo min mogelijk kosten goederen van A naar B te krijgen. Met behulp van techniek, een goede organisatie en samenwerking krijg je dat voor elkaar.

Ontwikkelingen en innovaties in de sector Transport en Logistiek

  • Meer gebruik van robots en artificiële intelligentie.

  • Vrachtwagen-tracking, nalevingsregistratie en slimme, autonome vrachtwagens.

  • Duurzame oplossingen, zoals biodiesel en elektrische aandrijving.

  • Transporteurs gebruiken ook geavanceerde cloud-software en data-analyse-oplossingen om hun logistieke processen te verbeteren.

Subsectoren

719064B5-9A5C-4FC6-9757-45A7E363DA04.PNG
Magazijn & opslag.png

Magazijn & Opslag

Post & Parcel.png

Post & Parcel

luchtvaart.png

Zee/Binnen/Luchtvaart

Verkeer weg spoor.png

Verkeer/Weg/Spoor

bottom of page