top of page

do 29 dec

|

Gouda

Expositie André Bikker

29 december vertelt André zelf het verhaal van 'Het kerstfeest van de timmerman'. Een uniek interactief kerstverhaal, gebrand met vuur. Kortom een inspireerde expositie vol van geloof, hoop en liefde. (Kies een tijd/datum)

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Expositie André Bikker
Expositie André Bikker

Tijd en locatie

29 dec 2022 16:00 – 17:00 CET

Gouda, Peperstraat 20, 2801 PH Gouda, Nederland

Over

André: Mijn droom is dat de kinderen van de wereld niet gehinderd worden door taal, cultuur of geloof en de verhalen van De Timmerman gaan zien en horen. 29 december exposeert André Bikker zijn prachtige graVuren in Het Kantoor van nU. 21 panelen van 1 x 1 meter.

Het kerstverhaal

Verhalen maken onze cultuur. Het kerstverhaal is een oerverhaal. Nu op een dynamische manier verteld met livemuziek en meespeel geluiden. Een uniek interactief kerstverhaal gebrand met vuur. De basis is een prachtig prenten doe-boek en alle 21 panelen zijn te zien in Het Kantoor van nU en spelen een hoofdrol in de interactieve voorstelling ‘het kerstfeest van de timmerman’. Tijdens het verhaal vormen André en de bezoekers samen een orkest van geluiden. De panelen zijn te zien tijdens de expositie. Ze zijn ook te bewonderen als prenten in een doe-boek met een mooie harde kaft.

Hoe waardevol is het dat kinderen voor het eerst of opnieuw kennismaken met dit prachtige verhaal van kerst. Het kleine kwetsbare licht zichtbaar in een baby wint het van de duisternis. Kerst is het verhaal van hoop dat wij niet vergeten zijn in het donker van de nacht. Juist zij die denken en niet bij te horen worden uitgenodigd om op kraambezoek te gaan.

De kinderen worden uitgenodigd te helpen met alle geluiden van dit prachtige verhaal. Natuurlijk worden er ook kinderen gevraagd om als herbergier alle mensen een plekje te wijzen.

Een belevingsfeest in hartje van Gouda tijdens Gouda bij Kaarslicht en in de kerstvakantie. Een unieke ervaring, die kerst op een andere manier binnenbrengt.

GraVuren zijn uniek

Na een zoektocht van twee jaar om met vuur te schilderen ontdekte André Bikker een nieuwe techniek: het schilderen met vuur. Het maken van een graVuur is moeilijk te vergelijken met bestaande schildermethodes. Het lijkt geschilderd te zijn in een sepiatoon, maar er komt geen verf aan te pas. De hitte van de gasbrander verkleurt het hout. Bij deze techniek is correctie niet mogelijk. Er is continu de dreiging dat het werk letterlijk wordt afgebrand.

Kenmerk van een graVuur

Een graVuur van André Bikker is te herkennen aan de gebrandschilderde initialen en de handtekening op de achterzijde van het paneel. Daarnaast is het werk gemaakt op gerecycled hout, bekisting van een handelsmaatschappij. Ook is er maar één van elke graVuur. Deze wordt gemaakt in opdracht, zoals portretten van kinderen, honden of katten.

Een heerlijk doe-boek voor groot en klein

Het Kerstfeest van de Timmerman is een uniek kerstverhaal, gebrand met vuur. Dit verhaal is uitgegeven als doe-boek met 21 zoekprenten met een mooie harde kaft. Je vertelt en schrijft op de speciale pagina het verhaal in je eigen woorden. Daarnaast is het papier uitstekend geschikt om de prenten in te kleuren of te schilderen!

Het prentenboek is ter plekke bij ons verkrijgbaar in de maand december 2022. Ook is het boek beschikbaar als eBook en is voor slechts €7,50 te bestellen door te klikken op onderstaande link.

www.gravuur.nl/kerstfeest-van-de-timmerman

www.gravuur.nl 

29 december

 • 15.00-16.00 uur (ronde 1)
 • 16.00-17.00 uur (ronde 2)

Tickets

Prijs

Aantal

Totaal

 • Expositie André Bikker

  € 0,00

  € 0,00

  0

  € 0,00

Totaal

€ 0,00

Delen

bottom of page