top of page

za 15 apr

|

Gouda

Expositie Anne van Borselen

15 april ben je welkom tijdens de expositie van Anne van Borselen. Anne vangt de blikken, bewegingen en emoties van voorbijgangers op. Momentopnames zonder oordeel. Wat zij verbeeldt is het verhaal van de ander. Tijdens de expositie gaat Anne Live schilderen

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Expositie Anne van Borselen
Expositie Anne van Borselen

Tijd en locatie

15 apr 2023, 13:30 – 16:00

Gouda, Peperstraat 20, 2801 PH Gouda, Nederland

Over

Op 15 april 2023 in het Kantoor van Nu in Gouda. Live painting met Anne van Borselen. Ook toont Anne meerdere grote werken op de begane grond. Iedereen is welkom.

Anne van Borselen groeide op in de verf en terpentine van haar moeder. Je zou bijna kunnen zeggen dat de verf door haar aderen stroomt. Haar tante is de beroemde Indonesische schilderes Emeria Sunassa en haar overgrootvader hofschilder van Koning Willem lll. Als kind raakte ze net zo bevlogen en maakte ze al muurschilderingen in huis. 

Samen met haar zus hadden ze een modezaak in Groningen met merken als Gaultier, Kansai, Yamamoto, Issey Miyake. Thuis verruilde ze haar high fashion in voor haar overall en bleef ze doorwerken met grote opdrachten van muurschilderingen tot autobussen. Anne werkte met passie in de modezaak en buiten de werktijden volgde ze haar hart als kunstenares. Als je met passie werkt "you walk at the sunny side of the road" legt ze uit. 

Vanaf 1999 is ze gevraagd om op Bali in een keramiek fabriek te werken om daar de decoratie van vazen, serviezen en objecten te beschilderen. Eens in de zoveel tijd reist ze heen en weer tussen Amsterdam en Bali. 

Anne is het meest zichzelf als ze aan het werk is met schilderen, beeldhouwen en werken met keramiek. Het is voor haar intuïtief en natuurlijk talent zoals een dans. 

Inspiratie haalt Anne uit de alledaagse dingen als ze buiten loopt of in de tram zit. Als kijker gaat ze in op wat ze ziet. Het is een soort trance. Ze vangt de blikken, bewegingen en emoties van voorbijgangers op en neemt die mee naar haar schildersdoek. Momentopnames zonder oordeel. Figuratief of abstract. 

Het is voor Anne niet nodig dat alles woorden of een titel heeft. Wat zij verbeeldt is het verhaal van de ander. Wat je in haar werk ziet als kijker is dat wat raakt aan jouw eigen verhaal. 

Anne haar expositie sluit prachtig aan bij de visie van Het Kantoor van nU. Dat het gaat om jouw passie en jouw verhaal en daarvan je werk te maken. Jouw verhaal en het talent dat je bewust of onbewust kent tot het belangrijkste maken en uitleven in je werk. Echt talent en je motivatie kun je niet onderdrukken en het vindt ergens een weg. Tof als je er alle ruimte aan geeft. Anne heeft deze weg zelf gevonden om echt zichzelf te zijn in haar werk. 

Kom het zelf ervaren op 15 april 2023 in het Kantoor van Nu in Gouda. Live painting met Anne van Borselen. Iedereen is welkom.

Tickets

  • Expositie Anne van Borselen

    Live painting

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Delen

bottom of page