top of page

zo 09 okt

|

Gouda

Expositie Marjon Trap

9, 16 & 22 oktober ben je welkom tijdens de expositie rondleiding van Marjon Trap. Marjon heeft een voorliefde voor dingen die niet perfect zijn. Ze werkt graag met verwelkte bloemen en plastic afval.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Expositie Marjon Trap
Expositie Marjon Trap

Tijd en locatie

09 okt 2022, 14:00 – 15:30

Gouda, Peperstraat 20, 2801 PH Gouda, Nederland

Over

Marjon Trap

Marjon Trap is een Nederlandse fotograaf. Ze studeerde in 2019 af aan de Academie voor Beeldcreatie. In datzelfde jaar hoorde ze bij de 10 genomineerden voor de Keep an Eye Award. Na haar afstuderen ging ze om zich verder te specialiseren als stillevenfotograaf, in de leer bij Rein Janssen, die haar liefde voor licht en vakmanschap bijbracht.

Marjon heeft een voorliefde voor dingen die niet perfect zijn. Ze werkt graag met verwelkte bloemen en plastic afval

Serie Fugacious Flowers

Toen ze bij een bepaald werk te horen kreeg dat ze niet de meest perfecte bloem gebruikt had, inspireerde haar dat om te onderzoeken op welke manier zij verwelkte en dode bloemen in haar werk kon gebruiken. De opmerking raakte haar extra door wat zij ook ervaren heeft in haar voorgaande professionele leven als maatschappelijk werker. Gespecialiseerd in de ondersteuning van ouderen zag zij dat ouderen vaak afgeschreven worden, niet meer mee mogen doen met de maatschappij en dat zij het tegenovergestelde zijn van het schoonheidsideaal. Met de serie Fugacious flowers laat Marjon zien dat ouderdom heel luisterrijk is. De bloemen zijn verwelkt, hun meeste tijd ligt achter hen. Ze zijn teer en kwetsbaar in hun schoonheid. De beelden laten zien dat ze even prachtig zijn als hun net ontluikende soortgenoten, net als in het mensenleven.

Serie Holy Plastic

Ook plastic afval is niet het meest perfecte materiaal te noemen om werk te maken dat je aan de muur wilt hangen. Na het zien van de documentaire A Plastic Ocean is Marjon heel anders naar plastic gaan kijken. En dat kijken werd het maken van werken. Voor de serie Holy Plastic nam ze plastic uit haar leven en in plaats van het direct weg te gooien gebruikte ze het om er foto’s van te maken die niet de uitstraling hebben dat je naar afval kijkt. Met een speciale techniek, kruispolarisatie, haalde ze verborgen kleuren uit het doorzichtige plastic, en maakt ze van afval beelden die plezierig zijn om naar te kijken, wat wringt in je hoofd.

https://marjontrap.nl

Tickets

  • Expositie Marjon Trap

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Delen

bottom of page