top of page

zo 25 sep

|

Gouda

Expositie Nicole Jansen

23 & 25 september ben je welkom tijdens de expositie rondleiding van Nicole Jansen. Haar fotografisch werk wordt gekenmerkt door een diversiteit aan stijlen, waarin zij altijd op zoek is naar het onverwachte en tegelijkertijd naar rust en regelmaat in de foto’s.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Expositie Nicole Jansen
Expositie Nicole Jansen

Tijd en locatie

25 sep 2022, 15:00 – 16:30

Gouda, Peperstraat 20, 2801 PH Gouda, Nederland

Over

N! fotografie

Mijn fotografisch werk wordt gekenmerkt door een diversiteit aan stijlen, waarin ik altijd op zoek ben naar het onverwachte en tegelijkertijd naar rust en regelmaat in de foto’s. Ook als ik in opdracht werk (bv bij portretten en reportages) wil ik graag het onverwachte vast leggen zonder dat het afleid van het wezenlijke van de opdracht.

Hoewel diversiteit in stijlen een afspiegeling is van mijn creatieve geest en dus mijn kracht ben ik door de jaren heen ook op zoek naar een meer eenduidiger stijl. Dat is een mooie zoektocht die nog gaande is.

Ik kreeg van Het Kantoor van nU opnieuw een mogelijkheid om te exposeren met nieuwe werk. Ja tof leuk geweldig om dat te kunnen doen in die sfeervolle en karakteristieke omgeving. Geinspireerd door een cultuur/stedentrip in Spaans  Baskenland, mijn interesse in architectuur en een recente opdracht (familieportret met hond in een “ Andy Warhol stijl" werd het mij duidelijk wat ik zou willen tonen in de expositie.

In de basis heb ik van de door mij gefotografeerde objecten een nog grafischer beeld gemaakt. Door mijn bouwkundige achtergrond houd ik van lijnenspel en architectuur maar ook van bouwplaatsen, stellages, steigers en hijskranen. Deze objecten zijn bijna altijd van tijdelijk aard en daarmee  bepalen ze even het beeld in een landschap/omgeving om daarna weer te verdwijnen. Het vastleggen op de foto vind ik fascinerend en ook overdreven gezegd een eerbetoon aan de onmisbare schakel in het tot stand brengen van het object. Mijn partner wordt wel eens gek als ik op een van onze reizen weer langdurig een bouwplaats of bouwwerk aan het fotograferen ben.

Normaliter ben ik vaak gericht op het vastleggen in zwart-wit beelden en hoe grafischer des te beter, maar deze keer is het kleurrijk geworden omdat deze spannende tijd wel wat kleur kan gebruiken naar mijn mening. Dat is ook de reden dat ik ook voor 2 bloemen en een "romantische klik op de bank in het voorjaar" heb gekozen. Beetje kleur en luchtigheid en mijn diversiteit :) komen zo tot uitdrukking.

En wat betreft de luchtigheid, ook daar heb ik 2 beelden voor uitgekozen. Er is geen plek waar ik vrolijker van wordt dan de waddeneilanden. De 2 foto’s zijn gemaakt op Terschelling en stralen de luchtigheid, de ruimte en de rust uit van deze bijzonder plek op aarde. Geniet van de expositie en laat je inspireren en mocht je tot aanschaf van een van mijn werken willen overgaan dan hoor ik dat uiteraard zeer graag.

Mijn website met een verdere kennismaking met mijn werk en uitgevoerde opdrachten heet Simply-N.com

Simply omdat ik van de eenvoud houd, en N omdat  N! N! …. voor mij staat voor onbegrensd creatief.

Delen

bottom of page