top of page

Hersteltijd

In onze ruimte in Gouda waarin het hele jaar gewerkt wordt aan de loopbanen van mensen is het nu tijd voor iets anders. Het zien en beleven van de talenten van mensen is deze maand december letterlijk te zien en te beleven. Na een jaar met bloed, zweet en tranen werken aan een nieuw concept lanceren wij in het nieuwe jaar in maart ons nieuw ontwikkelde concept!


Wat ons het afgelopen jaar bezighield?

  • Hoe je je dromen kunt realiseren in je baan of je bedrijf!

  • Hoe wij in deze tijd rust en balans kunnen brengen.

  • Hoe jijzelf rust en balans kunt vinden in de tijd die je hebt.

  • Hoe we met elkaar perspectief en toekomstvisie creëren voor werknemers en ondernemers.

  • Hoe we de mismatch tussen de vele vacatures en het aanbod van werkzoekers tackelen.

  • Hoe mensen in verbinding met zichzelf werk vinden dat bij hen past.


December is een maand van terugblikken, van rust zoeken en balans creëren en vaak besluiten te nemen om verandering te brengen in het nieuwe jaar.


Nu is het tijd voor een moment van rust en herstel voor ons en voor wie wil.


En daarom...

...is nu onze fysieke werkruimte leeggeruimd om een schoon canvas te krijgen voor rust en het ervaren van schoonheid. Iedereen heeft talent dat gezien mag worden en vandaag schijnt het licht op het talent van elektroakoestische componist Augusto Meijer en Jaap van den Elzen, lichtkunstenaar!


En ook het talent van de curator van de Lichtkunstroute Gouda 2023: André Groeneveld.


In een wereld waarin de werkelijkheid ons steeds probeert te overrompelen is rust vinden en herstel van grote waarde.


Herstel en rust in het ritme van werken en rusten na gedane arbeid. Het is in dit ritme van rusten na inspanning en jezelf de tijd geven om bij te komen dat je cognitief, fysiek, emotioneel of sociaal in balans komt. 


Reset je brein...

Bewust van waar je nu bent...

Wat er is mag er zijn...

Je bent niet alleen...


Hersteltijd voor de ziel is broodnodig en de verwondering om de schoonheid van kunst speelt daarin een grote rol.


De schoonheid van kunst binnen laten komen. Even alle onrust van binnenuit en van buitenaf loslaten. 


Even stil zijn en mediteren.


Ik gun het mij en jou!


Anke Meerding

Het Kantoor van nU

 

Echo

Samen met elektroakoestische componist Augusto Meijer heeft Jaap van den Elzen, lichtkunstenaar, deze geweldige installatie opgebouwd. Curator: André GroeneveldFotografie: Sara Förster Echo is een Sound- Lightscape installatie, op maat gemaakt voor Het Kantoor van nU in Gouda. De galm in de grote zaal van de kerk is intens, met een natuurlijke vertraging van enkele seconden.


Elektroakoestische componist Augusto Meijer gebruikt deze eigenschappen in een compositie gebaseerd op digitaal gemodificeerde samples van het kerkorgel. Zijn geluiden reizen en stuiteren door de ruimte.


Lichtkunstenaar Jaap van den Elzen creëert een dialoog tussen geluid en licht. Smalle stralen van schijnbaar massief licht echoën door de ruimte en traceren de architectonische structuur. Dompel jezelf onder in totale chaos en harmonie.


Jaap van de Elzen

Vanuit zijn thuisbasis, Eindhoven - City of Light, werkt Van den Elzen met een breed scala aan lichttoepassingen in kunst en (interactieve) installaties. In opdracht maakt hij lichtkunstwerken voor gemeenten, bedrijven, musea, galeries en evenementen.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page